KNOV: Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

De verloskundige, tijdens het hele traject van zwanger worden tot bevallen kun je niet zonder haar. Het begint al bij de advisering wanneer je een kinderwens hebt en het eindigt met de afsluitende controle zes weken na de geboorte van je baby. Het is dan ook logisch dat je een verloskundige wilt die ervaring en kennis van zaken heeft.

Om die kwaliteit van zorg te waarborgen, is er de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen, de KNOV. Deze beroepsvereniging streeft volgens haar website ‘naar de beste zorg voor de zwangere, haar partner en het (ongeboren) kind’. Is je verloskundige bij de KNOV aangesloten, dan kun je er dus vanuit gaan dat je goede zorg krijgt.

Wat is de KNOV precies?

Misschien is de term ‘KNOV’ nieuw voor je. Je zult dan ook afvragen: wat is de KNOV precies? Eenvoudig gezegd is het een vereniging van en voor verloskundigen in Nederland. Ze ondersteunt de mensen in deze beroepsgroep en behartigt hun belangen. Ook stimuleren ze de professionele ontwikkeling van de verloskundigen in ons land. Ze verzorgen bijvoorbeeld bij- en nascholing, training en instrumenten voor de waarborging van de kwaliteit van het werk. Bovendien organiseren ze activiteiten om verloskundigen van verschillende praktijken samen te brengen, om zo te kunnen leren van elkaar en ervaringen uit te kunnen wisselen. Al deze activiteiten van de KNOV zorgen ervoor dat jij en je baby de zorg krijgen die jullie nodig hebben.

De KNOV is er niet alleen voor de verloskundige

Hoewel de KNOV er is voor de verloskundigen, kun jij er als zwangere vrouw ook terecht met vragen over je zwangerschap. Op hun speciale website voor zwangere vrouwen vind je bijvoorbeeld allerlei informatie over het vinden van een goede verloskundigenpraktijk bij jou in de buurt, maar ook over allerhande zaken die spelen voor, tijdens en na je zwangerschap. Ook vind je er een uitgebreide beschrijving van wat de verloskundige allemaal voor je kan betekenen. Een handige hulpbron dus als je op zoek bent naar de allerbeste zorg voor jou en je kindje.

Misschien vind je het leuk om de uitslag van de zwangerschapstest te bewaren voor later. De zwangerschapstesten van Predictor zijn afbreekbaar en kun je daarom gemakkelijk bewaren. Leuk om aan je familie te laten zien of in je fotoboek te plakken. Zo zijn er nog veel meer tips voor tijdens je zwangerschap. Lees ze allemaal op deze pagina en de rest van predictor.nl.

Onze partners