Vaginale ongemakken?

Een zwangerschap brengt op lichamelijk vlak heel wat veranderingen met zich mee. Als toekomstige moeder wil je natuurlijk zorgeloos van je zwangerschap kunnen genieten. Maar wist je dat je als zwangere vrouw door hormonale veranderingen vatbaarder bent voor vaginale infecties dan vrouwen die niet zwanger zijn?

Wat is de juiste pH-waarde

De vagina is van nature een lichtzure omgeving met een pH tussen de 3,8 en 4,5. Deze lage pH is belangrijk en zorgt ervoor dat de vagina zichzelf kan beschermen tegen infecties. Tijdens een zwangerschap verandert de pH-waarde van de vagina onder invloed van het vrouwelijk hormoon oestrogeen. Deze veranderende pH-waarde zorgt ervoor dat goede bacteriën hun werk minder goed kunnen doen en de vagina dus vatbaarder wordt voor schimmels, infecties en vervelende irritaties. Een goede verzorging en bescherming van de vagina is daarom extra belangrijk tijdens de zwangerschap.

Tips om vaginale klachten tijdens de zwangerschap te voorkomen

  • Draag katoenen ondergoed. Dit ademt en absorbeert beter dan synthetisch ondergoed
  • Vermijd strak zittende broeken
  • Gebruik geen inlegkruisjes
  • Plas spermarestjes goed uit als je geslachtsgemeenschap hebt gehad
  • Was ondergoed met ongeparfumeerde wasverzachter
  • Zorg voor een goede intieme hygiëne. Gebruik een speciale wasemulsie voor je intieme zone en geen babyzeep of gewone douchegel. De pH-waarde van deze producten is vaak te hoog, zelfs als deze pH-neutraal zijn (pH-neutraal is 7).

Hoe zorg je tijdens je zwangerschap goed voor je vagina?

Een goede dagelijkse intieme hygiëne tijdens en na je zwangerschap is extra belangrijk om vaginale klachten te voorkomen. Een speciale zeepvrije wasemulsie met lage pH-waarde helpt je hierbij. Het zorgt ervoor dat je je vagina niet alleen mild reinigt maar helpt ook de natuurlijke balans te beschermen en herstellen.

Speciaal voor gebruik tijdens en na de zwangerschap heeft Lactacyd een nieuwe verzorgende, antibacteriële wasemulsie ontwikkeld. De zeepvrije wasemulsie reinigt mild, heeft een pH-waarde van 3,5 en versterkt de natuurlijke bescherming van de vagina tegen vaginale ongemakken.

Als je zwanger bent, verandert er van alles aan je lichaam. Je lijf reageert anders op bijvoorbeeld zonlicht, en ook je haren, tandvlees en je huid zijn anders dan voor de zwangerschap. Lichamelijke verzorging is dan ook een belangrijk onderwerp voor vrouwen die een baby verwachten. Want welke uiterlijke veranderingen kun je eigenlijk allemaal verwachten en hoe ga je daar mee om?

Onze partners