Zwanger & zon tijdens zwangerschap

Pas op met de zon, als je zwanger bent, heb je meer pigment in je huid. Het is een fabeltje dat je niet mag zonnen tijdens de zwangerschap. Zwanger en zon gaan namelijk prima samen. Ben je zwanger en ga je in de zon, dan is het wel goed om rekening te houden met een aantal factoren. Zo heb je, als je zwanger bent, eerder kans op pigmentvlekken als je veel in de zon zit. Op deze pagina vind je enkele handige tips voor als je toch van het heerlijke zonnetje wilt genieten.

Tips voor zonnen tijdens de zwangerschap

Wil je toch lekker zonnen tijdens je zwangerschap? Doe dan je voordeel met onderstaande tips:

 

  • Ben je zwanger en ga je in de zon zitten, smeer je dan altijd goed in met een hoge factor zonnebrandcrème. Besteed hierbij extra aandacht aan je gezicht, om zichtbare pigmentvlekken te voorkomen. Herhaal het insmeren regelmatig.
  • Drink voldoende water, zodat je niet uitdroogt. Uitdroging is niet goed voor jou en je kindje.
  • Loopt de temperatuur hoog op? Ga dan liever in de schaduw zitten. Zo voorkom je dat je duizelig wordt door de warmte.

Zwanger en onder de zonnebank

Ook zonnen onder de zonnebank kan prima tijdens je zwangerschap. Ga bij voorkeur pas na de eerste weken van je zwangerschap, om zo extra risico’s in de meest kwetsbare maanden te voorkomen. Smeer je bovendien altijd goed in en houd rekening met de algemene risico’s van zonnen.

Elke vrouw wil volop genieten van een zwangerschap die vlekkeloos verloopt. Goed eten en voor jezelf zorgen zijn de beste manieren om ervoor te zorgen dat jijzelf en je groeiende baby zich goed en gezond voelen.

Onze partners