Ontspannen tijdens zwangerschap

Zwanger zijn kost energie, die energie heeft je baby nodig om te kunnen groeien. Hierdoor heb je meer rust en slaap nodig dan normaal. Geef hier dan ook vooral aan toe. Doe tussendoor een dutje, als de gelegenheid er toe doet. En voel je niet bezwaard een avondje lekker op de bank te liggen in plaats van allerlei dingen te doen die moeten worden gedaan.

Sommige vrouwen krijgen van zwanger zijn juist extra energie en gaan allerlei dingen ondernemen. Heb jij dit niet, laat je vooral niet gek maken en doe wat je gevoel je ingeeft.

Neem je rust

De kans bestaat dat je het ergens halverwege de tweede helft van je zwangerschap het opeens op je heupen krijgt. Het hele huis moet overhoop. Alles moet worden gepoetst, geboend en gelucht. Laat je hierdoor niet gek maken, huur iemand in voor een dag of vraag een aantal vriendinnen om te helpen. Dat is ook nog eens gezellig!

Elke vrouw wil volop genieten van een zwangerschap die vlekkeloos verloopt. Goed eten en voor jezelf zorgen zijn de beste manieren om ervoor te zorgen dat jijzelf en je groeiende baby zich goed en gezond voelen.

Onze partners