Wil jij zwanger worden?

In de periode voordat je zwanger bent heb je meestal al veel vragen en is het goed om een aantal dingen te weten. Bijvoorbeeld vragen zoals hoe zat het ook alweer met zwanger worden? Er was toch iets met een eitje en een zaadcel? Misschien is de biologieles van vroeger alweer wat weggezakt en kan die wel wat opfrissing gebruiken om antwoord te geven op je vragen. Wat gebeurt er precies tijdens mijn menstruatiecyclus? Een andere belangrijke vraag is, wanneer ben ik vruchtbaar en kan ik dus zwanger worden? Dat kan namelijk maar enkele dagen per maand. Als ik dat allemaal weet en op de juiste momenten probeer zwanger te raken, wanneer kan ik dan testen of het gelukt is en ik zwanger ben? Naast deze vragen zijn er ook andere dingen die je nu graag zou willen weten die te maken hebben met je kinderwens.

Hoe bereid ik me voor op een zwangerschap? Zo heb ik gehoord dat ik foliumzuur moet gaan slikken om de kans op een miskraam of open ruggetje te verkleinen. En ook vragen zoals hoe kan ik mijn kansen vergroten om zwanger te worden en wat doe ik als het zwanger worden niet meteen lukt? Op deze website van Predictor proberen we al je vragen te beantwoorden. 

De eerste maanden dat je probeert zwanger te worden is een spannende tijd. Van te voren weet je niet of je snel zwanger zult worden of dat je even geduld zal moeten hebben. Na drie maanden wordt 30% van de vrouwen zwanger, na 6 maanden 70%, na een jaar 80% en binnen twee jaar 90%.