Vruchtbare dagen

Moet je op vaste tijden vrijen om sneller zwanger te worden?
Nee, iedere maand ben je een aantal dagen vruchtbaar. De dag van de eisprong ben je het meest vruchtbaar en is de kans op een bevruchting het grootst. Bereken met de online biologische klok wanneer je vruchtbare periode is.

Wat is je vruchtbare periode?

Voor het uitrekenen van je vruchtbare periode ga je uit van de eerste dag van je laatste menstruatie.

De datum die genoemd zal worden is ongeveer de dag van je eisprong, bedenk je dat je ongeveer een twee à drie dagen rond je eisprong het vruchtbaarste bent. De kans op bevruchting is zeven à vijf dagen voor je eisprong al aanwezig omdat de zaadcellen langer in leven kunnen blijven.

Wanneer ben je uitgerekend?

Voor het uitrekenen van de bevallingsdatum ga je uit van de eerste dag van je laatste menstruatie. Precies 40 weken later ben je uitgerekend.

Bedenk je echter wel dat het altijd een gok zal zijn wanneer de bevruchting precies heeft plaatsgevonden en dat slechts 4,5 procent van de vrouwen precies op de uitgerekende datum bevalt. Reken er meer op dat je waarschijnlijk twee weken voor of na deze datum uiteindelijk zal bevallen.

Een vrouw is vruchtbaar vanaf het moment dat ze voor het eerst menstrueert in het begin van haar puberteit.

Bereken direct je vruchtbare dagen met de  online biologische klok van Predictor .

Success stories

Trying for a baby is one of the most exciting times in your life. When you start, you probably want it to happen as quickly as possible. Even if it takes longer than expected…

Joschen (32) and Saskia (31)