Vroege zwangerschapstest

Probeer je zwanger te worden? Dan sta je vast te popelen om te testen of het al zover is. Het meest betrouwbare moment om een zwangerschapstest te doen, is op de dag dat je overtijd bent. Kun je niet wachten tot dat moment? Dan kun je ervoor kiezen een vroege zwangerschapstest te doen. Je test dan vanaf zes dagen eerder dan bij een normale test.

Hoe werkt de vroege zwangerschapstest?

Een zwangerschapstest meet de hoeveelheid HCG in je urine. Het HCG-hormoon is een zwangerschapshormoon dat in je lichaam wordt aangemaakt zodra je zwanger bent. Normaal gesproken moet de HCG-waarde 25 tot 50 mlU/mL zijn om een positieve testuitslag te geven. De vroege zwangerschapstest heeft een lagere waarde nodig waardoor je al op een eerder moment kunt testen of je zwanger bent.

Hoe zeker is de vroege zwangerschapstest?

Zoals hierboven beschreven, kun je het beste testen of je zwanger bent op de dag dat je eigenlijk ongesteld had moeten worden. De vroege zwangerschapstest is echter ook betrouwbaar, omdat er een lagere HCG-waarde nodig is om een zwangerschap vast te stellen. Het uitvoeren van een vroege zwangerschapstest heeft ook een nadeel. Zo kan het zijn dat er door een biologische oorzaak uiteindelijk toch geen zwangerschap tot stand komt. De hCG-waarde kan dan wel tijdelijk verhoogd zijn geweest, hierdoor kan de vroege zwangerschapstest het meten.

Zeker weten dat je zwanger bent?

Het kan zijn dat je, ondanks een positieve vroege zwangerschapstest toch ongesteld wordt. In de dagen na de vroege test kan er namelijk nog van alles gebeuren in je lichaam. Wist je bijvoorbeeld dat zo’n 30% van alle zwangerschappen eindigt in een miskraam? De helft daarvan vindt zo vroeg plaats dat de vrouw niet eens gemerkt heeft dat ze zwanger is geweest. Doe je een vroege zwangerschapstest, dan kan het dus alsnog misgaan nadat je hebt ontdekt dat je zwanger bent. Wil je zeker weten dat je zwanger bent? Doe dan ook een gewone zwangerschapstest op de dag dat je overtijd bent.

Vanaf het moment dat je een kinderwens hebt, is het belangrijk je zo goed mogelijk op een zwangerschap voor te bereiden. Sta eens goed stil bij je gezondheid, voedingspatroon en leefwijze, maar ook bij medicijn gebruik, ongezonde gewoonten of verslavingen. Door een gezonde leefwijze draag je al voor de bevruchting bij aan de gezondheid van je toekomstige kind. En kun je de kans op een zwangerschap verhogen.

Wil je meer weten over de testen van Predictor? Bekijk dan ook eens de nieuwe product range.