Sporten

Sporten is goed en gezond voor je zolang je het maar niet overdrijft. Het voorkomt overgewicht en neerslachtigheid en houdt je conditie, botten en spieren op peil. Daarnaast stimuleert het alle lichaamsfuncties.

Als je zwanger bent maar ook tijdens het proces om zwanger te worden, is het advies om te sporten met beleid. Van langdurig en intensief sporten, raakt je lichaam gemakkelijk oververhit en dat kun je als je graag zwanger wilt worden beter voorkomen. Daarom is zwemmen een gezonde sport voor (aanstaande) zwangere vrouwen. In het water raak je immers niet oververhit en doordat je je eigen gewicht niet hoeft te dragen, belast je je lichaam weinig. Vrouwen die al regelmatig sporten, kunnen in het algemeen meer aan dan vrouwen die niet gewend zijn te sporten.

Vanaf het moment dat je een kinderwens hebt, is het belangrijk je zo goed mogelijk op een zwangerschap voor te bereiden. Sta eens goed stil bij je gezondheid, voedingspatroon en leefwijze, maar ook bij medicijn gebruik, ongezonde gewoonten of verslavingen. Door een gezonde leefwijze draag je al voor de bevruchting bij aan de gezondheid van je toekomstige kind. En kun je de kans op een zwangerschap verhogen.