Zwangerschapskans vergroten?

Jullie willen een kindje. Helaas lukt het niet iedereen om meteen zwanger te worden. Bij sommigen is het in één keer raak, anderen doen er maanden en soms jaren over. Er zijn wel tips die je kunnen helpen om sneller zwanger te worden. Denk bijvoorbeeld aan een aangepast voedingspatroon en een gezonde levensstijl, maar ook aan tips op het gebied van seks. Hieronder vind je vijf nuttige tips op een rij:

 1. Zwangerschapskans vergroten door regelmatig te vrijen
  Het beste kunnen jullie om de dag met elkaar vrijen. Zo houd je de kwaliteit van het sperma optimaal.

 2. Weet wanneer je vruchtbaar bent
  Tijdens je menstruatiecyclus wordt er in je lichaam een eicel gerijpt. Zodra deze rijpe eicel de eierstok verlaat, spreken we van de ovulatie, ook wel eisprong genoemd. Dit is het moment dat je het meest vruchtbaar bent. Wil je weten wanneer jouw ovulatie plaatsvindt? Doe dan een ovulatietest.

 3. Zorg voor een ontspannen sfeer
  Lukt het al een tijdje niet om zwanger te worden? Dan kan de negatieve spanning tussen de lakens toenemen. De seks draait dan alleen nog om het zwanger worden en niet meer om het plezier. Probeer die druk van je af te zetten en vooral te genieten van jullie samenzijn. Zo voorkom je stress en ook dat bevordert het zwanger worden.

 4. Kies de beste houding tijdens het vrijen
  Wil je sneller zwanger worden, dan is het van belang dat de zaadcellen zo lang mogelijk in je lichaam kunnen blijven. Kies daarom een houding die voorkomt dat de zaadcellen weg kunnen stromen.

 5. Blijf na het vrijen nog even liggen
  Probeer na het vrijen nog een half uurtje op je rug te blijven liggen. Leg ook een kussen onder je billen. Zo kantelen je bekken en help je de zaadcellen de goede richting op.

Een deskundig advies kan je helpen bij het zwanger worden

Zijn jullie al meer dan een jaar bezig en lukt het ondanks bovenstaande tips niet om zwanger te worden? Dan kan het raadzaam zijn om bij je huisarts langs te gaan. Hij kan je verhaal aanhoren en jullie aanvullende tips geven om het zwanger worden te bevorderen. Bovendien kan het opluchten als je je verhaal aan een ander kwijt kunt.

Jullie willen een kindje. Helaas lukt het niet iedereen om meteen zwanger te worden. Bij sommigen is het in één keer raak, anderen doen er maanden en soms jaren over. Predictor geeft je een aantal tips die je kunnen helpen om je zwangerschapskans te vergroten.