KOOP NU

LUTEÏNISEREND-HORMOON (LH): WAT IS DAT EIGENLIJK?

Wil je zwanger worden, dan kun je je eindeloos verdiepen in de enorme hoeveelheid boeken en websites die hierover geschreven zijn. Het proces van zwanger (willen) worden tot bevallen is immers bijzonder en soms ook wat ingewikkeld. Je lichaam produceert allerlei hormonen en stoffen om zich voor te bereiden op een eventuele zwangerschap. Zo maakt het ook het luteïniserend hormoon aan. Juist, weer een ingewikkelde term waarvan velen niet weten wat het eigenlijk is. En dat terwijl het, net als alle andere hormonen, van groot belang is voor iedereen die een kinderwens heeft.

De functie van het luteïniserend hormoon

Het luteïniserend hormoon (afgekort als LH) wordt ook wel lutropine genoemd. Het wordt aangemaakt door de hypofyse, in het voorste gedeelte van onze hersenen. Lutropine bevordert de eisprong, doordat het de eierstokken stimuleert het vrouwelijke geslachtshormoon oestrogeen aan te maken. Daarnaast zorgt het ervoor dat de baarmoederwand gereed is voor innesteling van een bevruchte eicel. Is er voldoende van dit hormoon in je lichaam aanwezig? Dan kan een eisprong plaatsvinden. Als je lichaam onvoldoende van dit hormoon aanmaakt, is de kans op een eisprong en daarmee ook een bevruchting kleiner.

Behandeling met lutropine

Ben je al ruim een jaar bezig om zwanger te worden en lukt het tot je grote verdriet niet? Dat kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan het zijn dat je onvoldoende van het FSH hormoon aanmaakt. Dit hormoon is net als het luteïniserend hormoon een belangrijke voorwaarde voor de eisprong. Het kan ook zijn dat je hersenen niet voldoende lutropine aanmaken. In beide gevallen is een hormoonbehandeling mogelijk, soms zelfs gecombineerd. Wil je meer weten over deze behandelingen en andere mogelijke oorzaken van het uitblijven van een zwangerschap? Raadpleeg dan je huisarts. Wees ook open in je verhaal naar anderen, zodat je steun kunt vinden bij je vrienden en familie.

 

Meer lezen over zwangerschapshormonen?

Samenwerkingspartners
kraamzorg kraamvogel mijn verloskundige moeders voor moeders
SNEL RESULTAAT ONZE PRODUCTEN ZWANGER WORDEN ZWANGER ZIJN KOOP NU